piatok 29. augusta 2014

3 krajiny za 5 dní - 2.časť

Možno je to príliš trúfalé povedať to takto narovinu, keďže som v tom Belgicku nestrávila zase príliš veľa času ale, nejako ma vôbec neoslnilo. Možno to bude tým počasím, keďže celý čas pršalo. Pretože také úžasné mestečko Bruggy (známe svojimi chutnými pralinkami, že Luci?) mohlo vyzerať čarokrásne nebyť toho dažďa.
 Ešte v ten deň sme sa premiestnili do Antwerp, kde sme mali ubytovanie. Nasledujúci deň nás čakal Brusel a dlhá cesta do francúzskeho Strasbourgu. A tak nám nezostávalo nič iné, iba bleskovou rýchlosťou prejsť Malú Európu, kde sme videli hlavné historické pamiatky všetkých krajín Európy, a všetky hlavné bruselské pamiatky. Musím podotknúť, že hlavné námestie je prekrásne! A cikajúci chlapček zase príliš malý. Najviac ma však prekvapilo Atómium svojou veľkosťou. Nemyslela som si, že to bude až také veľké! 
Posledný deň sme strávili vo Francúzsku a to v mestečku Strasbourg. (Našťastie nepršalo.) Hneď zrána sme absolvovali plavbu loďou okolo celého mesta a vlastne sme sa tak aj pokochali pamiatkami. Avšak tá najväčšia pamiatka, katedrála Notre-Dame, sa nachádzala vo vnútri mesta a bola neskutočná! Obrovská a krásna zvnútra aj zvonka. Keďže sme mali veľké osobné voľno, poriešili sme nedostatok spánku spaním na lavičkách a takisto aj minuli posledné peniažky väčšinou na oblečenie, suveníry či jedlo. A večer - hor sa domov! :)

Lujza

Bruggy


Antwerpy

Brusel

Strasbourg

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára