pondelok 11. augusta 2014

3 krajiny za 5 dní - 1. časť

Aj keď s mesačným oneskorením, ale článok o našej ceste Holandskom a Belgickom, je tu. Začnem Holandskom. 
Ako prvú sme navštívili umelovytvorenú dedinku Zaanse Schans, keď tam ešte neboli žiadni turisti a tak sme mohli nerušene obdivovať obrovské veterné mlyny, pôvodnú architektúru a taktiež sme si pochutnali na syroch a videli výrobu drevákov. Musím povedať, že Zaanse Schans ma z celého výletu očarilo najviac. Keď sme konečne pofotili všetko čo sme chceli aj 5x, presunuli sme sa do mesta, na ktoré sme sa všetci najviac tešili - do Amsterdamu.
Amsterdam predčil moje očakávania. Naozaj je úžasný. Trošku uponáhľaný a plný ľudí, ale atmosféra je tam uvoľnená. Všade samé bicykle, milí úžasne oblečení ľudia a tá typická architektúra - vežičkové úzke farebné domy! Absolvovali sme aj plavbu loďkou, počas ktorej sme videli časť mesta a hlavne fascinujúce hausbóty. Nebudem sa tu vykecávať a hovoriť superlatívy, to proste musíte zažiť. Takže ak niekedy plánujete navštíviť Amsterdam (čo by ste určite mali) odporúčam Vám navštíviť aj Van Goghovo múzeum (i keď my sme ho nenavštívili, pretože sme uprednostnili spánok v tráve) a večer keď sa zotmie, nezabudnite zavítať aj do Red Light district či do nejakého Coffeeshopu, bez toho ani z Amsterdamu neodchádzajte. :)


Zaanse Schans

Amsterdam

Na druhý deň sme sa premiestnili z Amsterdamu do Haagu. Možno to bude tým, že pršalo, ale v Haagu sa mi nepáčilo vôbec. Bolo to tam konzervatívnejšie, tichšie, nudnejšie.. a možno sa mi to iba zdalo. Zato rybárske mestečko Volendam ma dostalo! Bola tam síce zima a vietor plus ešte to znásoboval aj fakt, že sme sa nachádzali pri mori ale aj tak tam bolo veľmi pekne. Hlavne tie rovnaké domčeky v radovej zástavbe s krásnymi predzáhradkami!

Lujza
Volendam

2 komentáre:

  1. Výlet ti teda závidím... Tiež som chcela ísť ale nejak sa to naťahovalo a potom už neboli voľné miesta :(
    aspoň že sa vám tam páčilo :)

    XOXO
    lookjournals.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. och, krásne fotky! radosť byť na takých krásnych miestach! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť